Noutăți

Ramona Veleanu reprezintă lucrătorii din România la Conferința Internațională a Muncii 2022

Cea de a 110-a sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii, este cel mai înalt for decizional al Organizației Internaționale a Muncii (OIM) și se desfășoară la Geneva în perioada 30 mai – 10 iunie 2022.

Delegațiile statelor participante sunt compuse din doi delegați guvernamentali, un delegat al organizațiilor patronale și un delegat al organizațiilor sindicale. În cadrul delegației României, condusă de domnul Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, colega noastră, Ramona Veleanu, vice-președinte al Blocului Național SIndical (BNS), va reprezenta delegația lucrătorilor din România. Alături de ea, din delegația lucrătorilor fac parte și următorii reprezentanți sindicali:

  • Sabin RUSU, secretar general, Confederația Sindicatelor Democratice din România (CSDR) – delegat supleant.
  • Rodrigo Gabriel MAXIM, vicepreședinte, CSN MERIDIAN;
  • Bogdan Iuliu HOSSU, președinte, CNS Cartel Alfa;
  • Florentina Cristina ENACHE, șef departament relații internaționale, CNSRL Frăția;
  • Liviu GRAB, vicepreședinte, CSN MERIDIAN
  • Adrian Valentin NEGOIȚĂ, secretar general, CNSRL Frăția;

Printre subiectele aflate pe agenda conferinței Internaționale a Muncii din acest an, amintim:

  • Ucenicia - se urmărește elaborarea unui nou standard privind ucenicia, care să ofere un cadru normativ cuprinzător în ceea ce privește proiectarea și implementarea sistemelor de ucenicie.
  • Munca decentă și economia socială și solidară.
  • Condițiile de muncă sigure și sănătoase vor fi incluse printre principiile și drepturile fundamentale la locul de muncă.

Organizația Internațională a Muncii (OIM) este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite care se ocupă cu problemele legate de muncă și care elaborează standarde internaționale de muncă. A fost înființată pe 11 aprilie 1919 și este cea mai veche agenție internațională specializată a ONU. Sediul său se află în Geneva, Elveția.

Datorită OIM condiția lucrătorilor din multe țări s-a îmbunătățit în timp, prin măsuri precum: desființarea muncii copiilor, eliminarea muncii forțate, fixarea duratei de muncă la 8 ore/zi, promovarea libertății de asociere a lucrătorilor în sindicate sau recunoașterea dreptului la negocieri colective. În prezent, 187 de state au aderat la OIM.

 

Încă din 1990, FGS Familia reprezinta lucrătorii din construcții și din zona de producție a materialelor de construcții.

FGS Familia si Sindicatul National Familia Constructii, Materiale de Constructii si Lemn sunt  organizații sindicale în care apărarea drepturilor și intereselor membrilor noștri este abordată cu multă seriozitate, cu dăruire, profesionalism și colegialitate. Ne respectăm membrii și acționăm împreună cu aceștia pentru a fi solidari, puternici și generoși.

Utilizăm toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor și intereselor sindicale în dialog social cu reprezentanții angajatorilor, precum și cu reprezentanți ai autorităților.

FGS FAMILIA

CUI 3376655

SINDICATUL NAȚIONAL FAMILIA CONSTRUCȚII, MATERIALE DE CONSTRUCȚII ȘI LEMN

CUI 11344620

Str. Biserica Doamnei nr. 3, sector 3, București, România

 021 312 3886

 0752 06 44 10

 031 780 05 35

  office@fgs.ro

© Copyright FGS 2023. Design vmw

Search