Noutăți

FGS a participat la al 5-lea Congres Mondial al Federației Internaționale de Construcții și Lemn (BWI)

În perioada 04 – 07 octombrie 2022 a avut loc în Spania, la Madrid, Congresul Mondial al Federației Internaționale de Construcții și Lemn (BWI), federație sindicală mondială la care este afiliată și FGS FAMILIA. Din partea FGS FAMILIA a participat o delegație formată din Președintele FGS, Gheorghe Bălăceanu, Vicepreședinta Ramona Veleanu, Secretarul general Cătălin Cârneci, Secretar federal construcții Iulian Bîră și Secretar regional București Gabriela Sterian.

În cadrul Congresului BWI au avut loc două conferințe dedicate:

  • Sindicalismul inovativ, în care s-a discutat despre bune practici și identificarea priorităților pentru acțiuni și modele inovative pentru acțiuni sindicale viitoare;
  • Femeile în sindicate, în care s-a discutat despre întărirea vizibilității și a rolului femeilor ce lucrează în sectorul de construcții, cu accent pus pe agenda privind egalitatea de gen.

În cadrul conferinței dedicate femeilor în sindicate, colega noastră, Gabriela Sterian, a susținut o prezentare în cadrul panelului de discuții cu privire la strategia de recrutare și încurajare a participării femeilor în organizațiile sindicale din poziția sa de Secretar Regional al FGS FAMILIA.

Având în vedere că la acest congres au participat delegații sindicale din 117 țări, a fost o bună ocazie pentru reprezentanții FGS FAMILIA să stabilească contacte cu reprezentanți ai sindicatelor din țări care, fie sunt sursă de lucrători pentru piața construcțiilor din România, fie sunt țări destinații pentru lucrătorii români, în conformitate cu strategie FGS adoptată la Congresul național din 2021. Discuțiile s-au centrat în jurul modalităților prin care interesele și drepturile lucrătorilor pot fi apărate în afara cadrului clasic național.

Cu sprijinul dl. Rajeev Sharma, responsabil BWI pentru Asia de Sud , reprezentanții FGS au avut întâlniri cu delegații organizațiilor sindicale din India și Nepal prezente la Madrid. De asemenea, s-a discutat cu dl. Sharma facilitarea legăturilor cu organizațiile sindicale din Vietnam, Sri Lanka si Bangladesh, organizații care nu au putut fi prezente la Congresul BWI.

Președintele FGS FAMILIA; dl Gheorghe Bălăceanu a fost reales în cadrul Consiliului Mondial al BWI, pe un mandat ocupat prin rotație alături de colegii din Bulgaria. Consiliul Mondial al BWI este organismul suprem de conducere între congrese, responsabil de măsurile și politicile derulate de către BWI și afiliați.

 

 

Încă din 1990, FGS Familia reprezinta lucrătorii din construcții și din zona de producție a materialelor de construcții.

FGS Familia si Sindicatul National Familia Constructii, Materiale de Constructii si Lemn sunt  organizații sindicale în care apărarea drepturilor și intereselor membrilor noștri este abordată cu multă seriozitate, cu dăruire, profesionalism și colegialitate. Ne respectăm membrii și acționăm împreună cu aceștia pentru a fi solidari, puternici și generoși.

Utilizăm toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor și intereselor sindicale în dialog social cu reprezentanții angajatorilor, precum și cu reprezentanți ai autorităților.

FGS FAMILIA

CUI 3376655

SINDICATUL NAȚIONAL FAMILIA CONSTRUCȚII, MATERIALE DE CONSTRUCȚII ȘI LEMN

CUI 11344620

Str. Biserica Doamnei nr. 3, sector 3, București, România

 021 312 3886

 0752 06 44 10

 031 780 05 35

  office@fgs.ro

© Copyright FGS 2023. Design vmw

Search