Noutăți

Digitalizarea începe cu partenerii sociali

Sindicatele, patronatele și autoritățile au spus start viitorului digital bazat pe echitate și productivitate, la seminarul „Acordul cadru al partenerilor sociali europeni privind digitalizarea și perspectivele sale de dialog social la nivel național”, organizat de Blocul Național Sindical (BNS), în proiectul european WorkTransitionCEE.

Pentru prima dată în România, printr-o abordare coerentă şi structurată, partenerii sociali au pus în discuție Acordul-cadru privind Digitalizarea  Framework Agreement on Digitalisation) încheiat în 2020 de partenerii sociali europeni, și implicațiile acestuia în ceea ce privește dialogul social la nivel național. 

Evenimentul la care au participat parteneri sociali – sindicate si patronate, reprezentanți ai autorităților cu responsabilități legate de piața muncii, dialog social, ocupare, educație si formare profesionala, a însemnat crearea platforma de reflecție, analiza şi ulterior de acțiune pentru lărgirea şi eficientizarea cadrului de dialog social la nivel național, contribuind totodată la o mai buna înțelegere a schimbărilor pe care piața muncii le parcurge, în special în contextul digitalizării.

Ce se va întâmpla în următorii ani cu milioane de cetățeni europeni afectați atât de automatizare, cât și de criza COVID-19 și ce abilități trebuie să dezvoltăm pentru a ține pasul cu o lume a muncii în continuă schimbare, sunt întrebări la care proiectul WorkTransitionCEE va încerca să găsească răspunsuri.

WorkTransitionCEE își propune de asemenea să evidențieze importanța unui dialog social european puternic și necesitatea de a pune în aplicare Acordul-cadru autonom privind digitalizarea pentru a optimiza beneficiile și pentru a face față mai bine provocărilor digitalizării.

 

 

 

Încă din 1990, FGS Familia reprezinta lucrătorii din construcții și din zona de producție a materialelor de construcții.

FGS Familia si Sindicatul National Familia Constructii, Materiale de Constructii si Lemn sunt  organizații sindicale în care apărarea drepturilor și intereselor membrilor noștri este abordată cu multă seriozitate, cu dăruire, profesionalism și colegialitate. Ne respectăm membrii și acționăm împreună cu aceștia pentru a fi solidari, puternici și generoși.

Utilizăm toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor și intereselor sindicale în dialog social cu reprezentanții angajatorilor, precum și cu reprezentanți ai autorităților.

FGS FAMILIA

CUI 3376655

SINDICATUL NAȚIONAL FAMILIA CONSTRUCȚII, MATERIALE DE CONSTRUCȚII ȘI LEMN

CUI 11344620

Str. Biserica Doamnei nr. 3, sector 3, București, România

 021 312 3886

 0752 06 44 10

 031 780 05 35

  office@fgs.ro

© Copyright FGS 2024. Design vmw

Search