Noutăți

Schimb de experiență între FGS Familia și BLIK&ROR (Danemarca)

Joi, 14 septembrie, conducerea FGS Familia s-a întâlnit cu o delegație a BLIK&ROR, cel mai mare sindicat al instalatorilor din Danemarca. Acest sindicat reunește peste 80% din lucrătorii din domeniul instalațiilor din această țară.

Sindicaliștii danezi s-au aflat în România mai multe zile în cadrul unei vizite de documentare. Principala temă de interes pentru sindicaliștii danezi a fost găsirea unui răspuns la întrebarea „Cum îi pot convinge pe muncitorii români care lucrează în Danemarca în domeniul instalațiilor să se înscrie în sindicatul lor?”

Au fost abordate și alte teme de interes comun, precum: structura organizațiilor sindicale din cele țări, formarea profesională a adulților, sindicalizarea muncitorilor străini, negocierile colective și dialogul social. A fost un schimb de opinii și informații deosebit de util pentru ambele părți.

Danemarca reprezintă un foarte bun exemplu de urmat în privința organizării sindicale și a modului în care sindicatele nu doar apără interesele lucrătorilor, ci contribuie și la formarea profesională a acestora.

Cei doi președinți, Henrik W. Petersen – BLIK&ROR și Gheorghe Bălăceanu – FGS FAMILIA, și-au manifestat interesul de a dezvolta cooperarea între cele două organizații sindicale. Uniți suntem mai puternici și putem apăra mai bine interesele lucrătorilor pe care îi reprezentăm.


 

Încă din 1990, FGS Familia reprezinta lucrătorii din construcții și din zona de producție a materialelor de construcții.

FGS Familia si Sindicatul National Familia Constructii, Materiale de Constructii si Lemn sunt  organizații sindicale în care apărarea drepturilor și intereselor membrilor noștri este abordată cu multă seriozitate, cu dăruire, profesionalism și colegialitate. Ne respectăm membrii și acționăm împreună cu aceștia pentru a fi solidari, puternici și generoși.

Utilizăm toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor și intereselor sindicale în dialog social cu reprezentanții angajatorilor, precum și cu reprezentanți ai autorităților.

FGS FAMILIA

CUI 3376655

SINDICATUL NAȚIONAL FAMILIA CONSTRUCȚII, MATERIALE DE CONSTRUCȚII ȘI LEMN

CUI 11344620

Str. Biserica Doamnei nr. 3, sector 3, București, România

 021 312 3886

 0752 06 44 10

 031 780 05 35

  office@fgs.ro

© Copyright FGS 2023. Design vmw

Search