Noutăți

CEL DE-AL CINCILEA EVENIMENT DE CONȘTIENTIZARE #AWARENERGY ÎN DOMENIUL ENERGIEI REGENERABILE, EFICIENȚEI ȘI SECURITĂȚII ENERGETICE (2)

Joi, 10 august 2023, s-a desfășurat la Iași la sediul Camerei de Comerț și Industrie Iași cel de-al cincilea eveniment de conștientizare în domeniul energiei regenerabile, eficienței și securității energetice din cadrul proiectului „Powering Romanian SMEs to Increased Knowledge in Sustainable Efficiency/Dinamizarea IMM-urilor din România, prin creșterea cunoștințelor în eficiență sustenabilă”.


Obiectivul general al proiectului constă în sporirea cunoștințelor întreprinderilor mici și mijlocii românești din sectorul construcțiilor, pentru a încorpora practici sustenabile în realizarea eficienței durabile prin îmbunătățirea performanțelor lor de mediu și energetice.


Evenimentul a fost deschis de către Gheorghe Bălăceanu, Președinte – Federația Generală a Sindicatelor “Familia” și Paul Butnariu, Președinte – Camera de Comerț și Industrie Iași, care au adresat un cuvânt de bun venit și au prezentat perspectivele celor două organizații în subiectele de interes abordate în cadrul proiectelor, dar și provocările în implementarea actualelor proiecte cu finanțare internațională și direcțiile de acțiune ale celor două organizații.


O prezentare succintă a obiectivelor asumate în cadrul proiectului a susținut Gabriela Sterian, Manager proiect, în timp ce domnul Sorin Gheorghiu, Director Direcția de Promovare – Camera de Comerț și Industrie Iași a prezentat provocările și oportunitățile la nivelul regiunii Nord-Est. Doamna Ramona Veleanu, Vicepreședinte – Federația Generală a Sindicatelor “Familia” a prezentat organizația și preocupările organizației în ceea ce privește proiectele cu finanțare internațională, subliniind importanța dialogului social și a parteneriatelor strânse dintre toate părțile implicate în eficiența sustenabilă în sectorul de construcții.


Prezentările aplicate au fost susținute de: Laurențiu Muja, Director, Casa Socială a Constructorilor - importanța implicării părților interesate în eficiența sustenabilă în sectorul de construcții, urmat de Dumitru Jijie, Director, SC Eastern Marketing Insights SRL despre eficiență energetică și importanța ei în sectorul de construcții.


Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de discuții aplicate susținute sub forma unor mese rotunde care au atins 4 subiecte: importanța performanțelor de mediu și energetice în eficiența sustenabilă, importanța dialogului social în eficiența sustenabilă, importanța competențelor în investițiile în eficiență sustenabilă, importanța implicării parților interesate în eficiența sustenabilă în sectorul de construcții.


La eveniment au participat și reprezentanți ai 10 firme din sectorul de construcții din județul Iași.

----

 

Pentru mai multe informații despre proiect:

Facebook / Linkedin: Powering_SMEs

www.fgs.ro, www.cciph.ro, www.fellesforbundet.no

 

Încă din 1990, FGS Familia reprezinta lucrătorii din construcții și din zona de producție a materialelor de construcții.

FGS Familia si Sindicatul National Familia Constructii, Materiale de Constructii si Lemn sunt  organizații sindicale în care apărarea drepturilor și intereselor membrilor noștri este abordată cu multă seriozitate, cu dăruire, profesionalism și colegialitate. Ne respectăm membrii și acționăm împreună cu aceștia pentru a fi solidari, puternici și generoși.

Utilizăm toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor și intereselor sindicale în dialog social cu reprezentanții angajatorilor, precum și cu reprezentanți ai autorităților.

FGS FAMILIA

CUI 3376655

SINDICATUL NAȚIONAL FAMILIA CONSTRUCȚII, MATERIALE DE CONSTRUCȚII ȘI LEMN

CUI 11344620

Str. Biserica Doamnei nr. 3, sector 3, București, România

 021 312 3886

 0752 06 44 10

 031 780 05 35

  office@fgs.ro

© Copyright FGS 2023. Design vmw

Search