Noutăți

„Guvernați în interesul României și al lucrătorilor ei!”

Federația Generală a Sindicatelor „Familia” solicită Guvernului să renunțe la orice intenție de eliminare a facilităților fiscale pentru lucrătorii din sectorul de construcții. O astfel de măsură va afecta pe termen lung nu doar sectorul construcțiilor, ci și economia României în ansamblu. Ar fi o dovadă evidentă că actuala guvernare promovează o agendă contrară interesului național.

Este vorba de diminuarea veniturilor a sute de mii de lucrători din sector, dar și de vulnerabilizarea unuia dintre puținele sectoare economice în care capitalul românesc deține o pondere importantă. Sectorul construcțiilor este un factor de echilibru în economia României, susținând prin evoluția bună formarea PIB, conform datelor publicate de INS.

Sectorul construcțiilor se confruntă de mai mulți ani cu un deficit cronic de forță de muncă. Aceste facilități au fost introduse prin OUG114/2018, după consultarea cu partenerii sociali din sector, pentru a asigura stabilitatea forței de muncă din construcții și predictibilitatea necesară implementării numeroaselor proiecte de infrastructură de care România are nevoie.

Introducerea facilităților fiscale a ajutat la creșterea atractivității acestui sector pentru un segment important de lucrători români, care fie au renunțat să mai plece din țară, fie au revenit în România din țări ca Italia și Spania. Eliminarea acestor facilități fiscale va conduce la o hemoragie către alte țări UE a forței de muncă din acest sector esențial pentru implementarea PNRR.

FGS „Familia” este pregătită să inițieze măsuri de protest dacă actuala guvernare va încerca să elimine facilitățile fiscale acordate lucrătorilor din construcții și își va coordona acțiunile cu partenerii sociali din sector.

FGS „Familia” solicită Guvernului României să revină la masa dialogului cu partenerii sociali din sector și să nu acționeze contrar intereselor constructorilor români.

„D-le Prim-ministru, dacă nu mai vreți ca românii să fie «sclavii moderni ai Europei», atunci nu luați măsuri de alungare a lucrătorilor din țară", a declarat Gheorghe Bălăceanu, Președintele FGS „Familia”.

Imagine: Nicolás from Pixabay

 

Încă din 1990, FGS Familia reprezinta lucrătorii din construcții și din zona de producție a materialelor de construcții.

FGS Familia si Sindicatul National Familia Constructii, Materiale de Constructii si Lemn sunt  organizații sindicale în care apărarea drepturilor și intereselor membrilor noștri este abordată cu multă seriozitate, cu dăruire, profesionalism și colegialitate. Ne respectăm membrii și acționăm împreună cu aceștia pentru a fi solidari, puternici și generoși.

Utilizăm toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor și intereselor sindicale în dialog social cu reprezentanții angajatorilor, precum și cu reprezentanți ai autorităților.

FGS FAMILIA

CUI 3376655

SINDICATUL NAȚIONAL FAMILIA CONSTRUCȚII, MATERIALE DE CONSTRUCȚII ȘI LEMN

CUI 11344620

Str. Biserica Doamnei nr. 3, sector 3, București, România

 021 312 3886

 0752 06 44 10

 031 780 05 35

  office@fgs.ro

© Copyright FGS 2024. Design vmw

Search