Comitete europene de întreprindere

ghidul “MONITORIZAREA ȘI APLICAREA LEGILOR ÎN MATERIE DE MUNCĂ ȘI PROTECȚIE SOCIALĂ ÎN LANȚURILE DE APROVIZIONARE ALE ÎNTREPRINDERILOR DIN CONSTRUCȚII

“Federația Europeană a Lucrătorilor din Construcții și Prelucrarea Lemnului (European Federation of Building and Wood Workers – EFBWW) susține comitetele europene de întreprindere (CEÎ), ca forumuri care permit reprezentanților sindicatelor și lucrătorilor să exprime și să protejeze interesele lucrătorilor care lucrează la nivel transfrontalier în companii multinaționale (CMN) și, de asemenea, care au rolul unei platforme menite să încurajeze lucrătorii să adere la un sindicat. Politica noastră este să utilizăm cadrul juridic european unic, care are la bază Directiva 2009/38/CE privind CEÎ, pentru a apăra drepturile lucrătorilor. Cadrul juridic este departe de a fi perfect, însă le oferă lucrătorilor din CMN-uri oportunitatea de a purta un dialog social la nivel de companie pe mai multe teme, de la sănătate și siguranță la monitorizarea și punerea în aplicare a drepturilor lucrătorilor din lanțurile de subcontractare.” – Tom Deleu – Secretar General EFBWW

 

În septembrie 2021, EFBWW a publicat ghidul “MONITORIZAREA ȘI APLICAREA LEGILOR ÎN MATERIE DE MUNCĂ ȘI PROTECȚIE SOCIALĂ ÎN LANȚURILE DE APROVIZIONARE ALE ÎNTREPRINDERILOR DIN CONSTRUCȚII” - Un instrumentar pentru a consolida mijloacele de acțiune ale reprezentanților comitetelor europene de întreprindere.

 

Ghidul îl puteți descărca din secțiunea https://www.fgs.ro/documente

 

Încă din 1990, FGS Familia reprezinta lucrătorii din construcții și din zona de producție a materialelor de construcții.

FGS Familia si Sindicatul National Familia Constructii, Materiale de Constructii si Lemn sunt  organizații sindicale în care apărarea drepturilor și intereselor membrilor noștri este abordată cu multă seriozitate, cu dăruire, profesionalism și colegialitate. Ne respectăm membrii și acționăm împreună cu aceștia pentru a fi solidari, puternici și generoși.

Utilizăm toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor și intereselor sindicale în dialog social cu reprezentanții angajatorilor, precum și cu reprezentanți ai autorităților.

FGS FAMILIA

CUI 3376655

SINDICATUL NAȚIONAL FAMILIA CONSTRUCȚII, MATERIALE DE CONSTRUCȚII ȘI LEMN

CUI 11344620

Str. Biserica Doamnei nr. 3, sector 3, București, România

 021 312 3886

 0752 06 44 10

 031 780 05 35

  office@fgs.ro

© Copyright FGS 2024. Design vmw

Search