Muncă decentă

ABORDAREA MUNCII NEDECLARATE IN SECTORUL CONSTRUCTIILOR

Pentru a se asigura că munca depusă la nivelul UE (și în special de către „Platforma europeană de abordare a muncii nedeclarate”) are un rezultat concret la nivel național, partenerii sociali europeni ai industriei construcțiilor, FIEC și FETBB au derulat, in perioada 2018/2020, un proiect intitulat „Combaterea muncii nedeclarate în industria construcțiilor”.

 

Obiectivele proiectului au fost :

  1. Elaborarea unei campanii europene de prevenire/conștientizare a muncii nedeclarate în industria construcțiilor, inclusiv furnizarea de materiale promoționale adecvate tuturor membrilor naționali ai UE (în propria limbă) privind prevenirea/conștientizarea muncii nedeclarate în industria construcțiilor. Această activitate vizează toate statele membre UE.
  2. Promovarea inițiativelor naționale prin dezvoltarea unor instrumente naționale și/sau organizarea de întâlniri naționale tripartite de muncă nedeclarată pentru 7 țări. O selecție de instrumente și abordări existente ale UE pentru combaterea muncii nedeclarate în industria construcțiilor, compilate de Platformă, sunt incluse într-un set de instrumente național, în conformitate cu alegerile și prioritățile partenerilor naționali și cu situația/realitatea țării specifice.

 

Mai multe informatii puteti gasi aici :

Link 1

Un film de prezentare puteti urmari aici :

FIEC și EFBWW video promoțional împotriva muncii nedeclarate în industria construcțiilor

 

Încă din 1990, FGS Familia reprezinta lucrătorii din construcții și din zona de producție a materialelor de construcții.

FGS Familia si Sindicatul National Familia Constructii, Materiale de Constructii si Lemn sunt  organizații sindicale în care apărarea drepturilor și intereselor membrilor noștri este abordată cu multă seriozitate, cu dăruire, profesionalism și colegialitate. Ne respectăm membrii și acționăm împreună cu aceștia pentru a fi solidari, puternici și generoși.

Utilizăm toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor și intereselor sindicale în dialog social cu reprezentanții angajatorilor, precum și cu reprezentanți ai autorităților.

FGS FAMILIA

CUI 3376655

SINDICATUL NAȚIONAL FAMILIA CONSTRUCȚII, MATERIALE DE CONSTRUCȚII ȘI LEMN

CUI 11344620

Str. Biserica Doamnei nr. 3, sector 3, București, România

 021 312 3886

 0752 06 44 10

 031 780 05 35

  office@fgs.ro

© Copyright FGS 2024. Design vmw

Search