Lucrători migranți și detașati

Munca echitabila in Germania

 

Piața muncii în Europa a fost liberalizată și globalizată. Acest lucru le oferă cetățenilor români posibilitatea și dreptul de a desfășura o activitate lucrativă la alegere, fără restricții, în Europa. Una din țările către care se îndreaptă tot mai des lucrătorii români, este Germania.

Experiențele Centrelor de Consiliere și ale sindicatelor germane și române ne arată că se confruntă destul de des cu cazuri în care lucrătorii români trebuie să lucreze în condiții inacceptabile, fiind deseori exploatați.
Persoanele nou sosite în Germania nu-și cunosc, de cele mai multe ori, drepturile și oportunitățile. Multe dintre aceste persoane dețin puține cunoștințe de limbă germană, nu știu cui se pot adresa dacă întâmpină dificultăți pe piața muncii și nu aderă la un Sindicat care le-ar putea acorda protecție și ajutor.
Dacă vreți să aflați mai multe informatii utile, în limba română, despre munca în domeniul construcțiilor din Germania, accesați link-ul :

https://www.fair-arbeiten.eu/ro/article/334.munca-%C3%AEn-domeniul-construc%C5%A3iilor.html

 

Poti sa vezi filme de prezentare, pe intelesul tuturor, aici:

film 1

film 2

 

 

Încă din 1990, FGS Familia reprezinta lucrătorii din construcții și din zona de producție a materialelor de construcții.

FGS Familia si Sindicatul National Familia Constructii, Materiale de Constructii si Lemn sunt  organizații sindicale în care apărarea drepturilor și intereselor membrilor noștri este abordată cu multă seriozitate, cu dăruire, profesionalism și colegialitate. Ne respectăm membrii și acționăm împreună cu aceștia pentru a fi solidari, puternici și generoși.

Utilizăm toate pârghiile legale pentru apărarea drepturilor și intereselor sindicale în dialog social cu reprezentanții angajatorilor, precum și cu reprezentanți ai autorităților.

FGS FAMILIA

CUI 3376655

SINDICATUL NAȚIONAL FAMILIA CONSTRUCȚII, MATERIALE DE CONSTRUCȚII ȘI LEMN

CUI 11344620

Str. Biserica Doamnei nr. 3, sector 3, București, România

 021 312 3886

 0752 06 44 10

 031 780 05 35

  office@fgs.ro

© Copyright FGS 2023. Design vmw

Search