• Home
  • Despre noi
  • Servicii

Servicii oferite de FGS Familia

 

Oferta de servicii diversificate, flexibile si profesioniste

1. SANATATE SI SECURITATE ÎN MEDIUL DE MUNCA
(PRIN CASA DE SIGURANTA IN MEDIUL DE MUNCA)

Lucrezi pe un santier de constructii si nu ai echipamente, scule si dispozitive sigure? Fabrica de materiale de constructii in care lucrezi are conditii de munca mai periculoase ca oricand? Cuptoarele din fabrica de produse ceramice si sticla te sufoca zilnic si te storc pana la epuizare cu caldura lor? Lucrezi in industria lemnului si bustenii de la gater parca sunt gata sa se rastoarne peste tine oricand iar aschiile si pulberile de lemn sunt o pacoste pentru tine? Esti in serviciul public si lucrezi intr-un birou dar acesta este asa de mic si prost aerisit încât pleci de la serviciu cu dureri de cap ? Lucrezi in comert, stai toata ziua in picioare si ai inceput sa dai semne de varice?

Atâtea întrebari câte situatii reale exista! Noi avem nu doar raspunsuri pentru fiecare, dar si modalitati concrete de a îmbunatati securitatea si sanatatea dumneavoastra la locurile de munca.

Pentru mai multe informatii si sesizari, contactati Secretarii Regionali din Reprezentanta cea mai apropiata de dumneavoastra, sau direct cu Secretariatul General al Casei de Siguranta in Mediul de Munca (+21.317.5662, +21.317.8902, E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

2. CALIFICARE RECALIFICARE PRIN SCOALA MOBILA DE FORMARE PROFESIONALA A ADULTILOR

Simti ca meseria pe care o ai nu mai are cautare? Patronul nu te trimite sa te califici, pentru ca esti mai ieftin ca necalificat? Doresti sa inveti mai multe despre meseria pe care o practici? Ai vrea sa ai o calificare si un atestat european valabil pentru ea? Te uiti cu invidie la colegii de munca care au o calificare atestata si care castiga mai bine? Ai vrea ca prin noua calificare, sa mai castigi suplimentar bani si dintr-o a doua slujba? Stii care este semnul breslei tale in cadrul Federatiei?

Ei bine, la noi constructorul are mistria, cei din materiale de constructii, caramida subtire, cei din ceramica si sticla, halba de bere, lemnarii, echerul de lemn, cei din serviciile pubice, oglinda, iar cei din comert, leul de argint (moneda) Federatia, prin Comitetul Sectorial de Formare Profesionala a Adultilor, prin Casa de Meserii ca organism de reglementare sectoriala la nivel national si, in curand, punctual, prin Scolile de Meserii proprii, te pot ajuta eficace sa devii mai performant, sa-ti gasesti usor un loc de munca, sa te califici intr-o meserie care are cautare.

Pentru mai multe informatii si indrumari, ia legatura cu Secretarii Regionali din Reprezentantele FGS din toata tara sau, cu Secretariatul Comitetului Sectorial de Formare Profesionala a Adultilor, sau direct cu Casa de Meserii (tel. +21.316.8342, +21.317.6235) sau direct la Ramona Veleanu +21.315.6768, 0752.064.401, E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

3. FORMAREA SI EDUCATIA ADULTILOR PRIN CURSURI DE EDUCATIE SINDICALA SI SOCIALA

Esti dezorientat de schimbarile rapide care au loc in jurul tau? Vrei sa cunosti alte experiente din tari in care muncitorii si functionarii au o viata buna, indestulata si demna? Doresti sã stii mai multe despre sindicate? Doresti sa cunosti sindicate adevarate, independente de patronate si de politic? Esti prea obosit si stresat ca sã mai înveti ca un scolar? ti-ar plãcea sã stii mai multe despre drepturile tale ca salariat, cetãtean sau actionar? Ai nevoie permanentã de o sursã sigurã de informatii? Doresti sã stii mai multe despre practicile patronale? Vrei sã înveti mai bine cum sã-ti aperi interesele ca salariat si cetãtean ?

Toate aceste întrebãri au si rãspunsuri precise! Federatia are si solutiile necesare pentru a-ti pune la dispozitie date, publicatii, cursuri, seminarii si conferinte! Militantii nostri îti pot prezenta lucrurile asa cum sunt si te pot sfãtui ce sã faci! Decizia îti apartine! Fii alãturi de organizatia noastrã si împreunã vom putea realiza un viitor mai bun pentru fiecare!

Pentru mai multe informatii si indrumari, ia legatura cu Secretarii Regionali din Reprezentantele FGS din toata tara sau cu Vicepresedintele FGS FAMILIA, Ramona Veleanu (+21.315.6768, 0752.064.401, E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

4. LOBBY LA NIVELUL TUTUROR INSTITUTIILOR STATULUI CENTRALE, REGIONALE SI LOCALE

Ai nevoie de o intrare la Inspectia Muncii pentru a denunta neregulile privind sanatatea si securitatea în mediul de munca de la locul tau de munca? Doresti sa te adresezi adecvat Tribunalului Muncii de la tine din judet cu o problema de legislatie a muncii? Primarul din localitatea ta nu te baga în seama si ai nevoie sa-ti rezolvi o problema personala ? Vrei sa pleci sa lucrezi în strainatate si nu stii care sunt procedurile cerute de Ministerul Muncii ? Esti în spital, tu sau cineva foarte apropiat si drag tie, si nu stii cui sa te mai adresezi pentru a usura mai repede si mai bine suferinta? La Oficiul de pensii, dosarul tau sta blocat si nu te mai asculta nimeni dezinteresat ? Esti nemultumit de calculul viitoarei tale pensii?

Federatia întretine constant un sistem de relatii cuviincioase, neclientelare. Organizam frecvent întâlniri, mese rotunde, conferinte cu astfel de institutii, pentru a întretine un climat propice dialogului si negocierilor, favorabile si dumneavoastra.

Daca toate acestea sunt importante pentru tine, vino alaturi de noi! Vei primi sprijin de la militantii si activistii nostri din toate Birourile Judetene active, Reprezentantele din tara si de la Sediul Central din Bucuresti

5. PROBLEME SOCIALE, PROBLEME DE VACANTA, PROBLEME ALE MUNCITORILOR MIGRANTI

Ai proble cu familia pentru ca stai prea mult departe de ea? Ai inceput sa bei din ce in ce mai mult alcool? Esti foarte obosit si simti ca trebuie sa pleci în concediu dar nu ai suficienti bani? Iti pasa de ce se intampla cu apele, cu padurile, in general cu mediul din jurul tau? Ai vrea sa activezi voluntar intr-o retea de militanti pentru un mediu mai curat? Ti se pare ca preturile au luat-o razna? Ai vrea ca, alaturi de noi, sa participi la domolirea lor? Te-ai saturat sa lucrezi pe nimic in tara si vrei sa pleci la munca in strainatate? Iti este frica insa de ce va fi si cum va fi printre straini? Vrei sa stii mai multe despre locul in care ai vrea sa pleci?

Noi avem pregatite pentru tine modalitati de asistenta si recuperare sociala. Noi am negociat pentru tine in contractele colective, clauze care sa iti asigure tratamente balneoclimaterice mai ieftine. Noi organizam la nivel national, doua retele de militanti pentru protejarea mediului si pentru protejarea consumatorilor. Noi suntem parte a unui sistem european, prin care membrii nostrii care au un card FGS, cu cotizatia platita la zi, primesc asistenta in Italia, Spania, Portugalia si Franta.

Pentru toate problemele sociale, de mediu si de protectie a consumatorilor ia legatura cu Ramona Veleanu (+21.315.6768, 0752.064.401 E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.). Pentru problemele de vacanta contactati Secretarii Regionali cei mai apropiati, iar pentru Muncitorii Migranti, pe Gheorghe Balaceanu (+21.313.9582, 0744.504.834, 0752.064.402, E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) sau Secretariatul Comitetului Paritar Permanent pentru Muncitori Migranti (+21.315.6768, E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

6. RECRUTARE DE NOI MEMBRI, ORGANZARE-REORGANIZARE DE SINDICATE SI PROPAGANDA SINDICALA

Nu stii nimic despre viata sindicala si avantajele apartenentei la un sindicat si ar fi util sa afli? Ai o parere proasta despre sindicate dar crezi ca lucrurile se pot îndrepta? Ti-ar placea sa-ti cunosti "la zi" drepturile tale de salariat si cetatean? Speri în sufletul tau sa existe si sindicate care sa te ajute în mod real si efectiv? Doresti sa fii sprijinit de militanti sindicali angajati ai Federatiei, care sunt total independenti de patronul tau? Ai vazut afise pe lânga locul tau de munca si nu stii ce este cu ele? In pauza de prânz un om aparent necunoscut sta asezat lâna tine si-ti spune o vorba buna si interesanta?

Este momentul sa iei atitudine! Este momentul sa faci ceva pentru binele tau si al familiei tale! Militantii nostri sunt la dispozitia ta sa organizeze o grupa sindicala si sindicate judetene afiliate la Federatie! Militantii nostri sunt angajati directi ai Federatiei si sunt capabili sa rezolve problemele dv. în fata patronului! Militantii Federatiei dispun de mijloacele necesare proprii Federatiei, inclusiv autoturisme, pentru a interveni
 prompt în favoarea cauzelor colective! Militantii nostri te pot reprezenta direct în fata patronului astfel încât tu sa nu fii expus represaliilor patronului! Te poti adresa militantilor din cele unsprezece Reprezentante, fie direct, fie telefonic sau în scris, pentru a prezenta problemele tale! Forta noastra sta în numarul din ce în ce mai mare de membri de sindicat din toata tara si din cât mai multe domenii de activitate! Înscrie-te si tu ca membru al Federatiei si viata ta va deveni treptat mai usoara. Forta ta sta în forta colectivitatii !

Contactati Secretarii Regionali sau direct pe Gheorghe Balaceanu +21.313.9582, 0744.504834, 0752.064402, E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) si mai ales primiti cu incredere militantii si oficialii nostrii si tineti legatura permanent cu Reprezentanta FGS cea mai apropiata de dumneavoastra.

7. NEGOCIERI CONTRACTE SI CONFLICTE COLECTIVE DE MUNCA ASISTENTA JURIDICA CALIFICATA

Ai un salariu mic, impus de patron? Ai vrea sa te sfatuiesti cu un avocat care este platit de Federatie, pentru tine? Doresti un salariu mai mare dar îti este frica sa îl negociezi singur? Simti ca ar trebui sa ai niste sporuri dar nu are cine sa se bata pentru ele? Patronul, pur si simplu îsi bate joc de tine si colegii tai de munca dar nu stiti cum sa va organizati pentru a replica legal si eficace? Stii bine ca prietenii tai care au Contracte Colective de Munca, sunt platiti mai bine decât tine si lucreaza în conditii mai bune? Ar fi bine sa cunosti, înainte de angajare, care sunt clauzele minimale ale contractului colectiv din ramura ta si din contractul individual ca sa negociezi mai avantajos cu patronul?

Raspunsurile noastre sunt clare si precise pentru fiecare dintre întrebari! Evolutia salariului minim in ramurile in care negociem noi a crescut permanent, azi fiind peste 105 euro brut. Noi avem angajati avocati specializati care sunt la dispozitia ta, pentru a te consilia! Noi avem un sistem informatic legislativ bine pus la punct! Tu trebuie sa ai încredere în militantii Federatiei si sa îi sprijini în munca lor. Apeleaza la ei ori de câte ori sunt lucruri serioase care va pun în joc locul de munca, sanatatea si securitatea la locul de munca, salariul si drepturile salariale. Veti primi întotdeauna un sfat competent si un sprijin direct.

Pentru mai multe informatii si sesizari, contactati Secretarii Regionali din Reprezentanta cea mai apropiata de dumneavoastra 

8. ANALIZA MANAGERIALA - FINANCIAR - ECONOMICA

La negocierile de contracte colective de munca ar fi bine sa fie cineva care sa stie sa citeasca un bilant? Firma în care lucrezi are probleme financiare si se anunta licentari de personal? Stii ca licentarile de personal pot fi negociate în favoarea ta, daca acest lucru este facut de profesionisti ? Patronul nu vrea sa auda de majorari salariale pretinzând ca nu are de unde? Vrei ca din analiza documentelor pe care patronul este obligat sa le puna la dispozitie, sa reiasa adevaruri?

Noi stim cum sa facem acest lucru! Noi suntem pregatiti sa facem acest lucru! Noi avem capacitatea de a prelucra date! Federatia are capacitatea de a analiza bugete, conturi de profituri si pierderi, planuri de afaceri, organigrame, alte documente relevante, pentru a raspunde la întrebarile de mai sus. Suntem total alaturi de dumneavoastra fara sa fim populisti!

Apelati la serviciile noastre pentru a sti mai multe despre locul în care lucrati, din surse independente! Contactati Sediul Central al Federatiei, tel 021.312.3886; 021.315.6768; fax: 021.313.9582;
e-Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.fgs.ro;

9. REGLEMENTARI SI AUTOREGLEMENTARI SECTORIALE PRIN SISTEMUL DE CASE MUTUALE, COMITETE SECTORIALE DE RAMURA SI COMITETE PARITARE PERMANENTE

FGS, alaturi de partenerii sociali, au infiintat un sistem de Case Mutuale, administrate bipartit (sindicate-patronate) prin care se acorda o protectie eficienta membrilor, astfel: 1) o indemnizatie pe timp de iarna, de 75% din salariul, daca ai cotizat la Casa Sociala Constructorilor si Producatorilor de Materiale de Constructii; 2) un sistem european de calificari si recalificari, prin Casa de Meserii a Constructorilor si Scolile de Meserii, care sa-ti foloseaca in intreaga Europa, nu doar in Romania; 3) un sistem de inspectare, control, consultanta si formare profesionala prin Casa de Siguranta in Mediul de Munca; 4) concedii de odihna si bonificatiile de Paste si Craciun, platite de o Casa Nationala de Concedii; 5) un sistem particular de tratare a problemelor muncitorilor migranti, in si din Romania, prin Comitetul Paritar Permanent pentru Muncitori Migranti; 6) acumulari pentru plata unei pensii suplimentare fata de cea de stat, printr-o Casa Privata de Pensii si Asistenta Mutuala.

Pentru o buna racordare a dv. la toate aceste realitati si proiecte, contactati Secretarii Regionali din Reprezentanta cea mai apropiata sau Casa Sociala (+21.231.6235, E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.casoc.ro) sau direct
Gheorghe Balaceanu la E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Casa de Meserii a constructorilor,  sau direct Ramona Veleanu la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Casa de Siguranta in Mediul de Munca (+21.231.6235) sau direct Gh. Balaceanu la
E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Casa Nationala de Concedii (+21.230.8342) Comitetul Partitar pentru Muncitori Migranti (+21.230.8342), sau direct Gheorghe Balaceanu la E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Tipărire Email

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

FGS FAMILIA, CUI 3376655

SINDICATUL NATIONAL FAMILIA CONSTRUCTII, MATERIALE DE CONSTRUCTII SI LEMN, CUI 11344620

Str. Biserica Doamnei nr. 3, sector 3, Bucuresti, Romania

Telefon

  • 021 312 3886

  • 0752 06 44 10

Fax

  • 031 780 05 35 (direct)
  • 031 780 05 71 (direct)

Orarul de contact telefonic de luni pana vineri intre orele 9.00-15.0O